2 miljoen Nederlanders onnodig misselijk

Meer dan 2 miljoen Nederlanders hebben wel eens last van misselijkheid, maar uit onderzoek van Flycatcher blijkt dat meer dan de helft niets tegen een misselijk gevoel doet. Flycatcher meldt zelfs dat meer dan 2 miljoen Nederlanders onnodig misselijk zijn. Eerder onderzoek heeft uitgewezen dat misselijkheid voor Nederlanders een reden is om zich ziek te melden op het werk of school. Echter is het meest effectieve middel tegen misselijkheid niet geduld om een misselijk gevoel uit te bannen

Domperidon ter discussie

Aan de minister van Volksgezondheid werden onlangs vragen gesteld over het in opspraak geraakte Domperidon. Voor Domperidon, een antibraakgeneesmiddel, zijn ook alternatieven op de markt, maar zijn deze volgens de minister alleen op recept te verkrijgen. Onzin! Uit een onderzoek onder willekeurige apotheken blijkt dat apotheken Domperidon blijven adviseren, terwijl er in de apotheek en in de drogist gewoon een receptenvrij antibraakgeneesmiddel is te verkrijgen. Dit medicijn is Iberogast.

Iberogast tegen misselijk gevoel

Tegen misselijkheid wordt vaak niets gedaan en veel mensen krijgen het advies om rustig te gaan liggen en te wachten totdat de misselijkheid over is. Apothekers en drogisten zijn onvoldoende bekend met het middel Iberogast, waardoor er nauwelijks actie wordt ondernomen bij misselijkheid. Mensen met een misselijk gevoel melden zich ziek, zeggen afspraken af of laten leuke uitjes schieten, ondanks dat er gewoon een middel op de markt is. In tegenstelling tot bij Domperidon wordt er bij Iberogast niet getwijfeld aan de mogelijke bijwerkingen en staan deze duidelijk in de bijsluiter beschreven.

Een geregistreerd merk

Iberogast is een officieel geregistreerd geneesmiddel op basis van negen kruidenextracten. Prof. Dr. A.J.P.M. Smout van het AMC verklaarde:

‘Wanneer je praat over kruidenbehandelingen bestaat er veelal weinig bewijs, met als uitzondering het kruidengeneesmiddel Iberogast. Daarnaast is het wetenschappelijke bewijs voor de werking van Iberogast bij misselijkheid in veel tijdschriften gepubliceerd.’

Iberogast kopen

Iberogast heeft geen bekende wisselwerkingen met andere medicijnen en geneesmiddelen en het gebruik is simpel. Twintig druppels Iberogast oplossen in water of een vruchtensap en driemaal daags herhalen. Iberogast mag langdurig worden gebruikt en is zonder recept te verkrijgen. 20ml Iberogast is vanaf € 8,90 te koop en werkt zowel tegen een misselijk gevoel als maagpijn, maagzuur en maagkrampen. Tevens kan Iberogast helpen een vol gevoel te verminderen.

Kijk voor meer informatie over Iberogast hier.

Share