Misselijkheid tips

Hieronder staan enkele misselijkheid tips die helpen om de misselijkheid te verminderen. De misselijkheid tips zijn ook op andere pagina’s te vinden, maar hieronder staan in ieder geval enkele handige tips tegen misselijkheid.

Wanneer je misselijk bent kun je drukpunten op de pols zoeken. Als je bepaalde druk uit gaat oefenen op punten op de pols dan kan de misselijkheid afnemen en de reisziekte kan dan bijvoorbeeld worden bestreden.
Bij de apotheek of online apotheek kan een band worden gekocht die druk zet op de onderkant van de pols. Je hebt hierdoor geen last meer van misselijkheid. Ook kun je een receptloos medicijn innemen tegen reisziekte, genaamd Leidapharm, primatour of suprimal. Klik hier voor het hele assortiment.

Maar wanneer je misselijk bent kun je nog meer doen, kijk geen tv en ga niet aan de computer zitten. De misselijkheid kan dan namelijk erger worden. Je ogen hebben nu rust nodig, ga daarom even op de bank of op bed liggen, zodat je ogen tot rust kunnen komen. Vermijd inspanning voor je ogen bij apparaten zoals de tv en de computer.

Ontspannen houding aannemen

Misselijk zijn is geen pretje, neem daarom een ontspannen houding aan. Je kunt even lekker op bed liggen, ga even in je stoel zitten of neem een bad. Gedurende deze tijd moet je eens even goed op je adem letten, voel eens hoe je spieren ontspannen tot ze helemaal slap zijn. Op dat moment voel je je vaak al stukken beter en zal de misselijkheid ook snel minder worden.

Misselijk na eten

Als mensen misselijk zijn, dan wordt er vaak gedacht dat het beter is dat je even niet gaat eten. Maar het is juist wel van belang dat je eet. Je kunt voedsel met sterke, uitgesproken smaak beter wel vermijden. Je kunt hierbij kiezen voor droge koolhydraten waarbij je kunt denken aan ontbijtgranen, toast, crackers, rijst e.d. dit valt niet zo zwaar op de maag en zal de misselijkheid niet verergeren.

Meer tips tegen misselijkheid

Je misselijk voelen is niet prettig, maar er is medicatie die hiervoor ingenomen kan worden. Je kunt bijvoorbeeld Rennie in tabletvorm of een Domperidon nemen. Dit laatste geneesmiddel is er bijvoorbeeld om bewegingsziekte te genezen. Bij de apotheek en de drogist kan dit middel worden gekocht.

Maar er is nog meer waar je aan kunt denken, als je misselijk bent dan moet je sterke geuren vermijden. Je zintuigen reageren heftiger als je met sterke geuren in aanraking komt en dan kunnen klachten alleen maar erger worden.

Daarnaast is het ook aan te raden dat je fel licht vermijdt. Te fel licht kan namelijk bijdragen aan hoofdpijn en misselijkheid.

Heb jij nog enkele handige misselijkheid tips? Meld ze hieronder en help andere om de misselijkheid te verminderen.

Share

Geef een reactie