Tegen misselijkheid

Als je misselijk bent kun je daar wat aan doen. Het beste kun je even rustig gaan liggen en rustig in- en uitademen. Mocht het zo zijn dat je misselijk wordt vanwege angst, dan is het belangrijk dat je de angst onder controle krijgt zodat de misselijkheid af zal nemen. Beheerst angst je leven dan heb je wellicht professionele hulp nodig.

Er zijn echter nog meer dingen die je kunt doen om misselijkheid te voorkomen en bestrijden. Je kunt om te beginnen een gemberwortel kopen, die eet je op en dan voel je je snel stukken beter.

Daarnaast dien je ook goed te drinken, heldere dranken zijn hierbij van groot belang. Hierbij kun je denken aan lichte thee of water.

Hoofd stilhouden bij misselijkheid

Bij een misselijk gevoel is het belangrijk dat je je hoofd zoveel mogelijk stil probeert te houden. Je kunt namelijk hoofdpijn krijgen en je misselijk voelen als je je hoofd steeds aan het bewegen bent. Je dient diep in- en uit te ademen.

Als je namelijk angstig bent en je wordt misselijk, dan gaat de hartslag omhoog en kan de ademhaling onregelmatig worden. Wanneer je ademhaling langzamer en trager is, dan kun je iets sneller ademen. Het is van belang dat je probeert een natuurlijk ademhalingsritme te houden. Doe in deze tijd geen extra inspanningen voor de hersenen.

Temperatuur en misselijkheid

De hoge temperatuur kan er voor zorgen dat je misselijk wordt. Je hebt frisse lucht nodig. Het is aan te raden dat je altijd een raam op een kiertje zet zodat er frisse lucht binnen kan komen.

Je kunt ook een vast moment van de dag alle ramen even open zetten, zodat alles even kan luchten, dan is er weer voldoende frisse lucht in alle ruimten van de woning.

Middel tegen misselijkheid

Wanneer je je misselijk voelt en het wordt niet snel beter dan kun je hier altijd een tabletje tegen nemen. Veel mensen nemen hiervoor Rennie in tabletvorm. Je voelt je vaak stukken beter als het eenmaal is opgelost in je lichaam. Doe daarna wel even rustig aan, zodat je even kunt herstellen en weer rustig op adem kunt komen.

Sommige mensen worden angstig als zij misselijk zijn, dat moet je proberen te voorkomen. Zorg dat je de tijd neemt om er achter te komen waardoor je misselijk bent geworden, dan kun je dat in het vervolg hopelijk voorkomen.

Share

One thought on “Tegen misselijkheid

Geef een reactie