Waardoor misselijk?

Je kunt misselijk zijn of worden door verschillende oorzaken. Het kan te maken hebben met bijvoorbeeld het eten. Misselijkheid na eten komt regelmatig voor, misschien heb je te snel gegeten of je hebt wat ‘verkeerds’ gegeten of in elk geval iets waardoor je lichaam zo reageert. Hier wordt antwoord gegeven op de vraag: Waardoor misselijk?

Bij vrouwen komt zwangerschapsmisselijkheid ook regelmatig voor, zeker gedurende de eerste weken dat zij zwanger zijn. Het lichaam is aan het veranderen als een vrouw zwanger is, de hormonen spelen op. Het is dan belangrijk dat je gaat kijken hoe je hier mee om kunt gaan. Het is in ieder geval belangrijk dat je je niet druk gaat maken.
Misselijkheid hoort bij de zwangerschap, sommige vrouwen hebben er veel last van en anderen hebben er nauwelijks mee te maken. Het is van belang dat je blijft eten, goed blijft drinken en de tijd neemt om te rusten. Als je dat doet, dan zullen de klachten sneller afnemen en na een tijdje zul je de zwangerschap als prettig gaan ervaren als de misselijkheid is afgenomen of helemaal is verdwenen. Bereken hier het zwangerschapsverlof.

Redenen van waardoor misselijkheid

Er zijn nog meer redenen waardoor je misselijk kunt worden, bijvoorbeeld van alcohol. Sommige mensen worden ook misselijk als zij in een attractie zitten. Maar het kan ook vanwege medicijnen of vanwege allergieën komen.
Daarnaast zijn er ook mensen die last hebben van wagenziekte of van reisziekte en hierdoor misselijk zijn. Klik hier voor een geschikt resultaat tegen wagenziekte of reisziekte.

Zoals je kunt zien zijn er verschillende redenen waardoor je misselijk kunt worden, het is in ieder geval erg vervelend. Als mensen angstig zijn dan kan dat ook zorgen voor een misselijk gevoel, je maakt je namelijk druk/zorgen en hierdoor voel je je gespannen en dit werkt door naar de maag.

Maar misselijkheid kan ook worden veroorzaakt door bijvoorbeeld een blindedarmontsteking of door een andere ziekte. Meestal is misselijkheid niet erg en gaat het vanzelf over, maar wanneer de klachten aan blijven houden is het aan te raden naar de huisarts te gaan voor onderzoek.

Soorten misselijkheid

Er zijn verschillende soorten misselijkheid. Het kan te maken hebben met reisziekte, maar ook met voedselvergiftiging, te veel eten, drugs, stress, migraine en bijvoorbeeld hormonale veranderingen.

Als je koorts hebt dan kun je ook sneller misselijk zijn. Het is dan van belang dat je je rust gaat nemen en je lichaam weer even tot zichzelf laat komen. Zorg dat je je niet in gaat spannen, maar ga juist even rustig liggen zodat je nader tot jezelf kunt komen en je lichaam de tijd geeft om te herstellen.

Het kan ook zijn dat je de laatste tijd veel hebt gedaan en last hebt van stress waardoor je misselijk wordt. Als je veel zorgen hebt, probeer hier dan goed mee om te gaan en alles te bespreken met anderen zodat de klachten afnemen. Verwar misselijkheid niet met hartklachten door stress.

Share

Geef een reactie